Zomer 2022

We gaan op vakantie, toch…

Al weken, zo niet, maanden, is een deel van Nederland van slag. Nu, na 2 jaar corona, kunnen we eindelijk zonder al te veel poespas op vakantie en dan slaat het noodlot toe. Oorlog, geen personeel, wachtrijen, Schiphol in last. Vragen in de 2e kamer. Schipholbaas op het matje… Boze mensen in een rij, verdrietige mensen die horen dat hun vlucht niet doorgaat. Geen Ibiza, maar via Dortmund naar Rhodos als alternatief. Een drama, toch?

Bij het googelen naar een geschikt plaatje over de zomer kwam ik deze rechten vrije foto tegen van een onbekende fotograaf op de website piqsels. Zocht op sleutelwoorden zomer en vakantie en ik kreeg een V-teken.

Het vredesteken, bedacht door een Belg en vooral bekend geworden door het gebruik van Winston Churchill tijdens de tweede wereld oorlog, staat voor verzet. Verzet tegen overheersing en voor Vrede. Het is dus best wel bizar dat als ik zoek op zomer en vakantie ik uitkom bij het teken van verzet en vrede.

Dan terug naar mijn vetrekpunt voor deze blog. De zomer en het vakantiegevoel. Na twee jaar beperkingen, zoveel mensen die hier naar snakken, boos en verdrietig worden als dit niet meer zo vanzelfsprekend is. Zoals in 2019 toen corona nog niet in charge was. Hoe blijkbaar groot is die behoefte bij vele van ons. We balen dat Schiphol de zaken niet op orde heeft.

Die foto bracht mij weer even back to basic. Het is iedereen van harte gegund, die vrijheid om op vakantie te kunnen gaan, te genieten van de zomer. Ga ik ook doen. Anderzijds zal deze zomer voor de Oekraïners er een zijn van snakken naar veiligheid en vrede. Eigenlijk ook het gewone leven wat in de zomer van 2022 nog ver weg lijkt te zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.